implant

Günümüzde sık sık uygulanan implant tedavisi hastaların ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde uygulanmaktadır. Bu noktada hastalar tarafından en çok merak edilen konu tedavinin ücretlendirilmesidir.

İmplant fiyatları hastaların muayenesi sonucunda hekimlerin tespitleri sonucunda değişiklik göstermektedir. Hastanın eksik diş sayısı, diş yapısında var olan mevcut problemler, hastanın çene kemiği yapısı, işlemin uygulanacağı merkez ve daha birçok faktör implant tedavisi ücretlerini etkilemektedir.

Genel olarak İmplant fiyatları 4.500 TL ve 35.000 TL arasında değişmektedir.

Kliniğimizde verdiğimiz implant diş tedavisi hizmetimiz alanında uzman ve deneyimli hekimlerimiz tarafından planlanmaktadır. Bu tedavi ile ilgili muayene gerçekleştirilmeden bir fiyat vermek doğru değildir. Ancak kliniğimizde tedavi neticesinde ödenecek olan ücret, hastaların bütçesini zorlamayan, en uygun fiyat aralığına sahiptir.

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi, kişilerin eksik dişlerinin giderilmesi için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem bir dişin eksikliğinde uygulanabileceği gibi hastanın bütün dişlerini kaybettiği durumlar için de uygulanabilmektedir.

İmplant tedavisinden yararlanmak amacı ile İstanbul diş kliniği arayışına girdi iseniz şu an doğru yerdesiniz. Alanında uzman ve deneyimli hekim kadromuz ile tedavinizi en kaliteli ve en hızlı şekilde gerçekleştirmekteyiz.

İmplant Diş Tedavisinin Gereklilik Durumları

İmplant diş tedavisi hem hasta talebine hem de diş hekimlerimizin tedavi önerilerine göre yapılabilmektedir. Bu tedavi planlaması neticesinde bazı sağlık problemlerinin önüne geçilmek amacı ile de tedavi uygulanır. İmplant tedavisi ile önüne geçmeyi planladığımız sorunlar kısaca şu şekilde özetlenebilir:

  • Ağızda eksik dişin bulunması durumunda çene kemiğinde oluşabilecek erime durumunun ortadan kaldırılması,
  • Azı dişlerinin eksikliğini gidererek, sağlam dişlerin dizilim sorunlarının ortadan kaldırılması,
  • Yan yana olan dişlerin eksikliğini gidererek, diş gövdesinin sağlamlaştırılması,
  • Eksik dişin iki yanında olan dişlerin zarar görmesinin engellenmesi.

İmplant Tedavisinin Uygulanamayacağı Durumlar

İstanbul implant tedavisi hastalara uygulanmasının tehlikeli olabileceği bazı durumlar bulunmaktadır. Tedavinin uygulanmasını engelleyen durumlar genel anlamda şu şekilde ifade edilebilir:

  • Kalp ve damar hastalıkları
  • Romatizmal sorunlar
  • Uygulanan tedaviye rağmen kontrol edilemeyen şeker hastalığı
  • Çene kemiği darlığı ve çene kemiği güçsüzlüğü
  • Kan pıhtılaşması sorunları
  • Çeşitli psikolojik sorunlar

İmplant Diş Malzemeleri

İmplant diş tedavisinde en önemli konu kemiğe sabitlenen vidaların, kemik ile bütünleşmeyi sağlayacak malzemelerden yapılmış olmasıdır. Bu malzemelerden herhangi birini kullanmadan gerçekleştirilen tedaviler uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilmektedir. Günümüzde implant diş tedavisinde en sık kullanılan malzeme titanyumdur. Titanyuma alternatif olarak; porselen, kobalt, tantanyum, polimer ve çeşitli çelik malzemeler de tedavide kullanılabilmektedir.

İstanbul en iyi implant diş hekimi kadromuz ile implant tedaviniz için en kaliteli implant malzemelerini kullanıyoruz. Böylelikle tedavi sürecinizin ve sonrasının en sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlıyoruz.

Devlet Hastanelerinde İmplant Diş Tedavisi

İmplant diş tedavisi özel kliniklerde gerçekleştirildiği gibi devletin yönetiminde olan diş hastanelerinde de gerçekleştirilebilmektedir. Bu tedavinin fiyatı devlet hastanesinde daha uygundur. Ancak bu kuruluşlarda implant tedavisinin gerçekleştirilmesi esnasında kullanılacak olan metaller değerli metaller değildir. Bu durum uzun vadede sorunlara yol açabilmektedir.

Bizler kliniğimizde ağız sağlığınıza uygun, uzun vadede sorun çıkarması mümkün olmayan kıymetli metaller kullanıyoruz. Bu neden ile implant tedavinizin kliniğimizde gerçekleşmesi durumunda uzun vadeli bir ağız ve diş sağlığının garantisini siz değerli hastalarımıza vermiş oluyoruz.

İmplant Tedavisi Sürecinde Ağrı

İmplant uygulamaları kişiden kişiye göre farklı planlanan ve bu planlamalarda farklı malzemelerin kullanıldığı bir süreçtir. Bu süreçte çene kemiğine bir vidanın yerleştirilmesinden ötürü hastalar bu sürece çekimser yaklaşmaktadır. Ancak bu durum dışardan göründüğü gibi büyük ağrılara sebep olmamaktadır. Elbette ki ağrıların ortaya çıkmaması ve sürecin mutlu bir şekilde sonlanması için işlemi uygulayan hekimin doğru seçilmesi oldukça önemlidir.

İstanbul implant merkezi içerisinde yer alan kliniğimizde implant tedavisi, uzman hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu süreçte meslek içi deneyimleri oldukça fazla olan hekimlerimiz sayesinde herhangi bir ağrı durumu ile karşılaşmazsınız. Hissedeceğiniz ağrılar diğer diş tedavilerden herhangi bir yönü ile farklı değildir.

Lokal anestezinin etkisinin geçmesi ile birlikte ortaya çıkan ağrılar yalnızca tedavi esnasında uygulanan işlemden kaynaklıdır. Bu ağrı dışında farklı bir ağrı yaşamazsınız. Sürecin her noktasını sorunsuz bir şekilde atlatmanızı sağlayacak ve süreç sonunda hayatınıza çok daha özgüvenli devam etmenize aracı olmuş olacağız.

2024 Tek Diş İmplant Fiyatları Ne Kadar?

  • Yerli implant fiyatları 4.500 TL ve 5.500 TL arasında,
  • Alman implant fiyatları 10.000 TL ile 12.000 TL arasında,
  • Kore implant fiyatları 7.500 TL ile 9.000 TL arasında,
  • İsviçre implant fiyatları 8.500 TL ile 10.000 TL arasında,
  • Straumann implant fiyatı ise 30.000 TL ile 33.000 TL arasında,

farklı fiyatlarla değişmektedir. İmplant ücreti, hastanın ağız yapısına, yaptıracağı diş sayısına ve dental implant markasına göre değişebilir. Kullanılacak olan implant markası doğrudan fiyatı etkiler.

Türk diş hekimleri birliği tarafından belirlenen implant tedavisi fiyatları, 2023 senesi için aşağıdaki gibidir:

implant Fiyatları 2024 (TDB 2023 Yılı implant Ücretleri )KDV Dahil %10
Kemik İçi İmplant (Tek Silindirik İmplant Ücreti Hariç)13.975 TL
İmplant Rehberi (Yarım Çene)5.025 TL
İmplant Rehberi (Tam Çene)7.280 TL
İmplant Çıkartılması5.335 TL
Zigoma İmplant (İmplant Ücreti Hariç)21.600 TL
İmplant Destekli Hareketli Protezler (Hassas Tutucu Ücreti Hariç - Tek Çene)18.440 TL
Kapişon İzalesi - İmplant Üstü Açılması2.190 TL
Sert Doku Greftleme (Greft Ücreti Hariç)7.050 TL
İmplant Üstü Veneer Kuron (Seramik) (Abutment Ücreti Hariç)6.875 TL
Peri-İmplantitis (Cerrahi) (Biomaterial ve Membran Ücreti Hariç) (Tek İmp.)3.640 TL
Peri-İmplantitis (Cerrahi Olmayan) (Tek İmp.)1.525 TL
Veneer Kuron (Akrilik)5.040 TL
Veneer Kuron ** (Seramik)6.035 TL
Tam Seramik Kuron (Metal Desteksiz)12.610 TL
Diş Çekimi1.270 TL

 

Yerli İmplant Fiyatları Ne Kadar?

Ülkemizde de bir çok farklı yerli implant markası bulunuyor. Yerli implant fiyatları ortalama olarak 3.000 TL ve 4.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Fiyatlarda değişiklik olmasının nedenlerinden bir tanesi de kliniğin uyguladığı fiyat politikalarından kaynaklı olabilir.

Yurtdışından ithal edilen implantlara göre, yerli implant daha uygun maliyetlidir. Özellikle istediğiniz bir implant markası yoksa, yüksek kaliteli üretim yapan bir çok yerli marka seçilebilir. Tabi burada diş hekiminizin görüşü oldukça önemlidir. Yerli implant markaları uzun senelerdir çalışmalarını devam ettirmekte ve oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır.

08 Nis, 2022

İmplant Sonrası Ağrı Olur mu?

Diş implantları, kayıp yaşanan dişlerin yerine uygulanan bir tedavi çeşididir. Diş kayıplarında doğal bir çözüm için en çok tercih edilen ve doktorlar tarafından da tavsiye edilen tedavidir. İmplant yaptırmak isteyen… Devamı
18 Kas, 2021

İmplant Yaptırmak Doğrumu?

Son zamanlarda internet üzerinden bir çok kişi implant konusunda araştırmalar yapmakta. Sizlere bu makalemizde implant tedavileri konusunda bilgilendirme yapacağız. Öncelikle sizlere implant’ın ne olduğunu ve güvenli bir tedavimi kısaca bahsetmek… Devamı
WeCreativez WhatsApp Support
Anında Size Dönelim.